Due to the pandemic of the COVID-19 virus, we have unfortunately decided not to hold any physical camps for the fiscal year 2022, we have decided to hold it online.
This summer, we will hold an online Global Immersion Camp (GIC) for 3rd to 6th grade Japanese elementary school students. We are recruiting past participants of English Immersion Camp (EIC), who are enthusiastic about sharing their experience (6 positions).

新型コロナウイルスの感染状況を鑑み、今年度はオンラインで実施することといたしました。
十分な感染防止対策の上でのキャンプ実施を予定しておりましたが、昨今の感染拡大状況を鑑みた際、予定通りの募集を行うことは、お子様・保護者様のご不安を招きかねないと判断をさせていただきました。

グローバル・イマージョン・キャンプ (GIC)の目的

GICでは以下のような経験を通じて、地球社会に貢献できる人材に育って欲しいと願っています。

  • 色々な国や地域の人たちとの交流を通じて、それぞれの考え方や文化を知ることにより、視野が世界に広がります。 さらに、お互いを理解することの大切さに気がつきます。
  • 自分自身の可能性を発見し、世界を学ぶスキルや知識を増やすきっかけになります。

Aim of OBOG Participation

  • To give you an opportunity as a past EIC participant to share your experience and inspire the generation that follows.
  • To continue to strengthen our EIC family spirit by having you as a past EIC participant to come back as a role model for younger generation.

OBOGが参加できるプログラム

自分の経験や目標について発表する (6名)

自分の経験をGIC参加者(小学3年生~6年生)に伝えてください。
(英語に限らず、性格や考え方など、どんなことでもOKです!)
こんなことが紹介できたらいいなと思います!

発表の内容について

  • EICに参加する前のあなたはどんな感じでしたか。
    How were you like before joining EIC?
  • EICで気づいたこと・学んだこと・感じたことなど
    What did you learn or feel during EIC?
  • EIC後の経験、今がんばっていること、将来チャレンジしたいことなど
    What are your challenges and goals after EIC and the future?

必要な準備

  • 英語で 5分間
  • PPTの準備ができること
  • ZOOM Meetingに参加できる (日程はまた相談させてください。)

Schedule

Slide

Event Date Notes
Draft 1 July 3 (Sun) By email.
Final Draft July 31 (Sun) By email.
Practice Time & ZOOM Meeting Until the Camp (We can arrange a date that fits your schedule)  
Camp (Day 5): August 11 (Thu) AM or PM  

発表内容

Step 1 : Draft 1の提出

Date: July 3 (Sun)
提出した後、またGNTからアドバイス・修正などまた連絡いたします。

Step 2 : Final Draft

Date: July 31 (Sun)
*練習もお願いいたします。

Step 3 : 発表内容 (10分間)

Dates & time: August 11 (Thu) AM or PM

EIC2019年に参加してくれた先輩の声も紹介します

Let’s hear from them!

私は今回VCSとしてEICに参加することで、今の自分に大きな影響を与えているEICが、念入りに準備に準備を重ねて行われているからこそ、自分にとっても自分以外の多くの参加者にとっても素晴らしいキャンプであるのだということに気付けて本当に良かったです。私は、VCSとしてEICに参加するまでは、キャンプリーダーには、MCをしたり、場を盛り上げてくれたりする力がもともと備わっているのだと思っていました。ですが、VCSとして、キャンプをサポートする側として、トレーニングなどに参加して、それは大きな勘違いだったということがわかりました。どのキャンプリーダーも、自分の殻を破って、より良いキャンプにするために努力していました。MCをするのに緊張して不安な表情を見せるキャンプリーダー、子供たちとどう接していくか真剣に話し合うキャンプリーダー。私がVCSになっていなければ、彼らのそんな姿を見ることはできませんでした。改めて、小学生の頃の私に素晴らしい経験をさせてくれたキャンプスタッフ、キャンプリーダーに感謝の気持ちでいっぱいになりました。そして、今回一緒にEICに参加したキャンプリーダーに尊敬の念を抱きました。予定が合わず参加することが難しそうで一度は諦めましたが、VCSになることができて本当に良かったと心から思います。
I was so impressed by all the CS and CLs’ hard work in this EIC. Besides, I’m not sure about how much I could contribute to EIC, but it was a really nice experience for me. Before joining EIC as VCS, I didn’t know how hard CLs prepared for EIC and the fact that they were sometimes struggled to find out how to deal with kids. I’m really glad that I could realize them. I felt really thankful to my CLs in EIC 2010 and 2011 for giving me a really wonderful experience.
(Nanako EIC2010)
私にとって、EICは私に世界に目を向けさせてくれ、国際協力という夢を与えてくれた原点のような場所です。今回、VCSとして参加することでEICに恩返しがしたいと思いVCSに応募しました。VCSとしてキャンプの運営に携わり、そのバックステージを見れたこと、物事をどのように運営するかを学ぶ上で大変有意義でした。また、子どもたちに少しでも何かを持ち帰ってもらいたいという思いで自身のプレゼンテーション(What I have challenged after EIC)を準備する中で、自分自身を見つめ直すことができ、伝える力を磨くことにも繋がりました。今回EICに参加したことで、9年前に参加した時とは別の意味で成長できたと思います。また機会があったらEICに再度戻ってきたいです!
EIC is my precious place, where I learned a lot about this world and got my dream of working for international cooperation. This year, I applied for VCS because I wanted to pay it forward. It was a great learning experience for me to observe how the camo is organized at the backstage. Also, through preparing my presentation, “What I have challenged after EIC” and thinking about how I can have an impact on children, I could reflect upon myself and improve my presentation and communication skills. I could learn a lot in EIC2019, as I did in EIC 2010 and 2011. I would love to come back to EIC again. I am really looking forward to the opportunity!
(Haru EIC2010-2011)

Other Important Information